FÖLJ OSS. SE VIDEOS

boka vit spanska


Antal personer:

RESETEKNISK information:

BOKA RESA ONLINE 
UTAN
DEPOSITION OCH FÅ ÖPPET KÖP garanti 110 DAGAR FRAM TILL 41 DAGAR INNAN AVRESA. DELTA SOM INDIVID I EN MINDRE GRUPPRESA OM 5-6, alternativt 10-12 DELTAGARE - DÅ I TVÅ MINIBUSSAR. 

FLYGBILJETTER BOKAS SEPARAT GENOM OSS / BOKAS SJÄLV. MÖTESTIDEN

VIKTIG!  FRI TRANSFER 
TILL/FRÅN 
STARTPLATS i VALT RESMÅL FRÅN BILBAO/

PORTO/FARO/MADRID/

MALAGA/ALMERIA/LAS PALMAS eller VALVERDE. 

ElHierro Led Kam Picknick kopia

MER INFORMATION OM
T EX PRISKATEGORIER.

TERROIR

Är ett uttryck som beskriver de naturliga förutsättningarna på växtplatsen för råvaran. Det kan översättas som “platsens känsla” som fås av dess olika egenskaper, som skapar dess karaktär. Hur geografi, geologi, och klimat integrerar med till exempel växters genetik. eller framställning av matvaror. Ordet kommer från franskans terre (land, jord).

 
20130907 142135

 Etisk tillagning av en baskisk Hummer 

Havsvandra på El Hierro 5 dgr + Gran Canarias högplatå 4 dgr.

2 atlantöar är fängslande. Fr sek 15.940 för 1 person exkl flyg.


4 dagar i din egen takt på
Gran Canarias högplatåKulturellt har ön Gran Canaria kanske mest att visa upp iform av vackra gamla hus och andra byggnader från 1400-talet och framåt. En av öns finaste kyrkor, lik en katedral - tog 500 år att bygga! Naturfenomen som kraterkäglor och vulkankratrar avlöser varandra, tillsammans med bördiga dalgångar där kor, får och geter betar fritt i det oftast gröna gräset på norra delen av ön. Här produceras även ostar i världsklass. Två av tre vinnande ostpruducenter med guldmedaljer har Vi möjligheten att låta er köpa på någon av de farmer alternativt inköpsställen på ön. 

 

Kustvandra runt El Hierro på 5 dagar i din egen takt i biosfärreservatet med lava och tusenåriga skogar. Undervattenlandskapet skimarar tillsammans med ren luft och en ypperlig havsmat tillsammans med häpnadsväckande naturområden som påminner om Wales alternativt Brösarps backar eller i en norsk fjord. El Hierro producerar även god get- och fårost av yppersta klass.

GranC Rundkratern Gran C Vyhöpla Horn Gran C Rest Artenara

* Bo på små hotell / Petits Hôtels i genuina småbyar med havspooler.

*
 T ex allt ingår resmålet t ex FinelDining 8 kvällar, picknick - inklusive dryck/er. Finns även ett Budgetalternativ. 


* 'Non-group'. Du deltar som individ i en mindre gruppresa.

 

 ElHierro S r ElHierro Kustled Nordost 

 


Priser:
  -Må, 1 person, SEK ** 20.550 i Kat.Deluxe/AI, Allt ingår resmålet, exkl *flygstol t/r Visby-El Hierro. 2 personer, SEK ** 36.200 i Kat.Deluxe/AI, Allt ingår resmålet, exkl *flygstol t/r Visby-El Hierro. 1 person, SEK  15.940 i Kat.Budget/FB, exkl dryck och *flygstol t/r Visby-El Hierro. 2 personer i Kat.Budget/FBSEK **30.880 exkl dryck och *flygstol t/r Visby-El Hierro. **Rabatterat pris när två personer bokar och reser tillsammans.  *Flygstol som beställs genom Oss, beställs separat. Separat faktura. 55 mil person- och bagagetransport ingår.

 

 


Väster om Marocko,
alldeles på gränsen till tropikerna, ligger Kanarieörna som njuter av ett soligt och stabilt klimat tack vare passadvindarnas behagliga temperatur. Lanskapet är variationsrikt och växlar mellan lavaöknar och urskogar, sanddyner och vulkankäglor. Här odlas och frodas bananerna tillsammans med lagerblad, tobak, kaffe, citrusträd med flera exotiska grödor omgiven av höga palmer - uppe på öarnas högplatå. För den som uppskattar handrullade cigarrer och silke skall även besöka någon av de här öarna! 

Förut för länge sedan beboddes öarna av stenålderfolket guancherna som förmodligen kom från t ex atlasbergen i nuvarande Marocko. Tyvärr finns inga nu levande spår efter dem MEN lämningar bland annat grottor, stora och små - mitt på ön Gran Canaria samt på västra El Hierro. Floran och faunan är ovanlig här på dessa två öar och har fångat naturvännernas uppmärksamhet. På öarna finns dessutom ofta en eller flera skogsklädda bergsryggar med kanariepinjer och egendomligt förvridna enar. Några riktigt stora skogar visar upp mängder av skägglav - ett tecken på ren luft - fri från luftföroreningar. En ö som är mindre än Siljan eller Torneträsk. Vidare trivs här jätteödlan Gallotia simonyi manchadoi - en "relik" som mäter hela 60 cm lång och kan väga upp till 400 gr.


ELHI Vy ErmELHI Erm En ELHI ForVrEn

El Hierro med högsta topp1.503 m.ö.h. är faktiskt 100 % hållbar. Sedan invigningen av kraftverksdammen Gorona del Viento är det här den första helt självförsörjande ön med förnybara källor. Fram till 1885 ansågs udden Punta de Orchilla utgöra nollmeridianen. Därför kallas ön i folkmun än i dag för - Nollmeridianens ö. Gratis WiFi runt hela ön (nästan). Vidare finns här ett undervattensliv utan motstycke (få platser undantagna) som präglas av ett skimrande aktivt landskap under ytan. Marinreservatat erbjuder djup ända ned till ca 300 meter. Någon av Oss tar dig runt det här fängslande området - både för dig som strosar runt lugnt i din egen lilla takt - till dem som är en van vandrare. Utsiktsplatserna är flera, likaså Garoéträdet och de tusenåriga skogarna, samt de så förunderliga havspoolerna runt ön - varav en med ett turkosfärgat vatten - så, så elegant. Här finns oxå Europas klaraste och ljusaste himmel, som du kan "titta in i" med en speciallins. Stjärnskådningsplatsen här har utsetts till ett - "Starlight-reservat" - en utmärkelse den har fått tack vara den knappa ljusföroreningen i området. Huvudstaden ligger på 600 m.ö.h. och påminner lite om Cubas huvudstad Havanna - fast betydligt mindre. Hit kommer du vid en av de dagsetapper som presenteras i Dag-för-Dag-programmet. Lunchen serveras i "ett-hål-i-väggen" - ett sällan skådat restaurangmirakel visar upp sina grilltalanger över öppen eld. Deras egen "mojo-sås" är nog en av de godaste som avnjutits. Njut Du också!

 

ELHI TTust  ElHi Porto Tama  ELHI Kapell

ELHI Vy D Hes  ElHierro Si Vy  ElHierro SmaHotel Vy  ELHI VyErmi   ElHI Ledmark S nos

ElHierro Etapp Sabi  ElHi Lunch  ElHierro KurH  ElHi Cherni

 

Maten är variationsrik och reser Du genom Oss garanterar Vi dig olika menyer - från dag till dag. Lagad med stor kärlek och ypperliga råvaror från jord och hav, samt ibland från träd och buskar. Köttet inhemsk av bra kvalitet men även från bland annat Uruguay.

 


Vandringsområde  
        Vandringsområde                  

Gran Canaria                   El Hierro                         

Gran Canaria Dagsetappkarta  ElHierro Dagsetapper Karta  

banner6blueglobe8