FÖLJ OSS. SE VIDEOS

boka vit spanska


Antal personer:

RESETEKNISK information:

BOKA RESA ONLINE 
UTAN
DEPOSITION OCH FÅ ÖPPET KÖP garanti 110 DAGAR FRAM TILL 41 DAGAR INNAN AVRESA. DELTA SOM INDIVID I EN MINDRE GRUPPRESA OM 5-6, alternativt 10-12 DELTAGARE - DÅ I TVÅ MINIBUSSAR. 

FLYGBILJETTER BOKAS SEPARAT GENOM OSS / BOKAS SJÄLV. MÖTESTIDEN

VIKTIG!  FRI TRANSFER 
TILL/FRÅN 
STARTPLATS i VALT RESMÅL FRÅN BILBAO/

PORTO/FARO/MADRID/

MALAGA/ALMERIA/LAS PALMAS eller VALVERDE. 

ElHierro Led Kam Picknick kopia

MER INFORMATION OM
T EX PRISKATEGORIER.

TERROIR

Är ett uttryck som beskriver de naturliga förutsättningarna på växtplatsen för råvaran. Det kan översättas som “platsens känsla” som fås av dess olika egenskaper, som skapar dess karaktär. Hur geografi, geologi, och klimat integrerar med till exempel växters genetik. eller framställning av matvaror. Ordet kommer från franskans terre (land, jord).

 
20130907 142135

 Etisk tillagning av en baskisk Hummer 

CYKLA I DIN EGEN TAKT

Samtliga dagsetapper följer mindre asfalterade vägar / speciella cykelstigar som slingrar sig enormt vackert i och kring ditt boende för natten. Även ibland en kort sträcka på en oljegrusväg ... Inga markeringar är gjorda längs turen. Så kallade "highlights" är beskrivna i bland annat etappbeskrivningen, t ex ett hus, en känd vin eller sherrybodega, marknadsplats eller fiskehamn, en slottsruin, magnefikt kloster, stort träd, saltdynor, en höjd eller klippa, en å, en älv, en bar, en välbesökt restaurang, unikt Värdshus med flera kännetecken - väl värt en omväg / besök. Läs noga igenom följande dagsetapp - dagen innan. Det är viktigt! Å andra sidan finns din följebil respektive din färdledare nära dig! Rätt för din, och andras säkerhet. Ett 'Cykel-Kit' inklusive mobiltelefon med spanskt SIM-kort delas ut Dag 1 - ankomstdagen, och är till låns. MTB / E-Cykel utan fotbroms beroende på valt resmål, MIPS-hjälm och två cykelväskor ingår. Enkelt och smidigt att cykla i sin egen takt. Välkommen att deltaga! Team Alex Rosengren
MellSpan_Cykelvag6.jpg
MellSpan_Cykelvag5.jpg

 

Exempel Etapp 5 Sida 2

MTB mellan tre världsarv. SEK 25.510 för 2 personer exkl. flyg. Samling Kl.10.00-13.30 på Malaga Flygplats.


7 dagar i Europas 'kulturvagga' - blandat med en 'nevadaliknande natur' som t ex 'vita spanska byar', grottboningar och flera platser med betydande historiska vingslag tillsaammans med det bästa köken i regionen kan uppbringa tillsammans med en vida välsmakande äkta störkaviar vars störar lever i en av Spaniens renaste vattendrag. Förutom avkoppling kvällstid och en skön säng! Det var i Andalusien som morerna blev kvar längst och efterlämnade sina ståtligaste byggnader t ex Córdobas Mezquita och det enastående 'röda palatset' Alcazar de Alhambra de Granada - som också hyser ett av de charmigaste och kanske mest historiska paradorhotellen i Spanien, samt flamenco i värdsklass.

 

Granada Zar gravarhuggeniberget Zar Marce Vardshus Andal Flamencoscen Maskad

Priser: 2 personer, SEK **25.510 i Deluxe/AI, Allt ingår resmålet exklusive *flygstol t ex Köpenhamn-Malaga t/r. 1 person, SEK 15.105 i Deluxe/AI, Allt ingår resmålet exklusive *flygstol t ex Köpenhamn-Malaga t/r. *Flygstol som beställs genom Oss beställs separat. Inkl 1+1 bagage och Ombokningsbar. Separat Faktura / Kortbetalning.**Pris när två personer bokar och reser tillsammans. 55 mil person- och bagagetransport bortom allfarvägen ingår, samt bl a 1 Guide Michelin restauranger.Avdrag för egen cykel.

 


*Flygstolspris t o m 15/2 från Oslo t/r Malaga Flygplats, fr sek 4.400;

*Flygstolspris t o m 15/2 från Helsingfors t/r Malaga Flygplats, fr sek 4.500;

*Flygstolspris t o m 15/2 från Göteborg t/r Malaga Flygplats, fr sek 4.100; 

*Flygstolspris t o m 15/2 från Köpenhamn t/r Malaga Flygplats, fr sek 4.100;

*Flygstolspris t o m 15/2 från Stockholm t/r Malaga Flygplats Malaga Flygplats, fr sek 4.000.Andalusien är en 1/6 del av Spaniens yta och med sina 87.000 km2 lika stort som Portugal. I folkmun kallad - ” själens väktare”. Andalusien är mycket influerad av den moriska tiden då araber bodde och levde här i över i 400 år. Ett av de sista moriska fästena var Granada,som idag är en stor turiststad med sina kulturella värden i bl.a slottet Alhambra. En annan morisk stad är Cordoba som då var ett väsentligt och stort kulturcentrum, på en mycket högre nivå än övriga städer i Europa. ”Wadi Al-Kebir” är den 674 km långa floden som faktiskt rinner genom i stort sett hela Andalusien och har sitt ursprung i ”aguafria” delen i Cazorlabergen. Kuriosa är att en av Våra vandringar - i dessa berg passerar vid en dagsetapperna just ett av kallflödena till Guadalquivir som förresten rinner ut i Atlanten genom den mycket fågelrika NationalparkenDoñana. Just Doñana Nationalpark och floden Guadalquivir har du möjlighet att uppleva vid en av Vår uppskattade cykelresa mellan Huelva-Sevilla-Cadíz.

 

I Andalusien skiner solen, nästan hela året. Därför är turismen betydelsefull, speciellt från Huelva och Gibraltar i öster till Malaga och Almería i öster, vidare till Cordoba och Granada i centrala Andalusien. Tack vare solen är det mycket gynnsamt att odla citrusfrukter och vete här. Förutom en stor produktion av olivolja, närmare bestämt 1/3 av Europas totala produktion. Andra städer som du kan besöka är t ex Jabugo m o Sevilla m o, Jerez, Cádiz, Ronda, Malaga, Jaen och Baeza. Samt förstås Ùbeda - ännu en natur- och kulturhistoriskt skön stad som allra österut visar upp naturreservatet Cabo de Gata Níjar, med dess dramatiskt färgrika kustremsa där Vi numera lagt en underbar resa - inriktning god mat och havsnära kustvandring / promenad.

 

Andal Olivlundarberg Andal Oliver Andal Granada Exter Andal Granada Andal Ginst

 

I hjärtat av Granada, Córdoba och Ùbeda, då speciellt i den gamla judiska stadsdelen väster om Mezquitans höga murar i Córdoba är som att befinna sig på 900-talet! Mycket här har inte förändrats sedan dess. Här har judar, kristna och muslimer byggt upp ömsesidigt utsmyckade byggnader som än idag är världsberömda sevärdheter. Duktiga silversmeder turas om i de historiska gränderna att skapa bland annat vackra smycken i sina ateljér. Bron över floden Guadalquivir vilar ännu på de ursprungliga romerska fundamenten. Vidare finns här i regionen den mest storslagna historisk-konstnärliga sevärdheten, ett av de mest spektakulära torgen, förutom en stads emblematiska monument, samt berömda zigenargrottor. Inramat av 60-80 miljoner olivträd och Spaniens högsta bergskedja.


 

Ditt cykelområde             Andalusien. Stort som Portugal       
   

karta mijas granada cordoba 20171119  Andalusien Karta  

 

banner6blueglobe8