FÖLJ OSS. SE VIDEOS

 

framsida 2020

baksida 2020

TERROIR

Är ett uttryck som beskriver de naturliga förutsättningarna på växtplatsen för råvaran. Det kan översättas som “platsens känsla” som fås av dess olika egenskaper, som skapar dess karaktär. Hur geografi, geologi, och klimat integrerar med till exempel växters genetik. eller framställning av matvaror. Ordet kommer från franskans terre (land, jord).

 
20130907 142135

 Etisk tillagning av en baskisk Hummer 

Färdledare

Team Rosengren erbjuder Dig som deltagare en personliga färdledare och ibland en hel- eller halvdagsguide på samtliga - alexstigar  - oavsett om du väljer det spanska fastlandet eller de spanska öarna.

Jag har mer än 20-års samlad erfarenhet som guide och organisatör av uteaktiviteter Spanien inklusive öarna Mallorca, Gran Canaria, Tenerife och La Gomera cirka 10 år. Vidare drev jag framgångsrikt ett Fjällpensionat under flera år i Sápmi.


Dessutom utbildar jag personer/unga entreprenörer inom ämnena turism, service- och guide- teknik. Även coachning, håller kurser om svamp. Är autodidakt viltkock samt entreprenör med ett stort nätverk. 

Vandrat och cyklat 100-tals mil för att kunna erbjuda "mina smultronställen" till dig - bort- om allarvägen. Sköna för sin natur och kultur. Mat-, natur-, kultur- och upplevelseresan till Fårö-Gotland tog förresten cirka 1600 arbetstimmar att slutföra.

            Alex Grazalema

Alex Rosengren, Ägare, Koordinator, Utblidningsledare, Guide & Färdledare


Min tanke är att du vandrar
eller cyklar själv på egen hand utan mig som Guide - med hjälp av en genialiska etappmanual och lokala karta med kort turistisk fakta om res- målet - en så kallad "mini-Guide". Exempel på en etappmanaul finner du längre ned! Enkelt och bekvämt som 'hjälpmedel', eftersom du INTE behöver en personlig Guide, utan bara ibland. Det är poängen. Den bästa guiden blir annars du själv - kanske tillsammans med någon du gillar att göra upplevelser med - på egen hand!


Etappmanualerna är samlat i ett "kit" för varje resmål. Dessa har du till låns och lämnas ut Dag 1 och återlämnas dagen innan avresa. I vissa undantag sänds ett "kit" till dig cirka en vecka innan avresa.

 

Kit Mallroca2

Här: 'Kit_Mallorca'

 

Varje vandringsstig är noga markerad på pålar, träd, stenar, och huskroppar, alternativt be- skriver jag det i text hur du skall vandra / promenera, det vill säga så finns det på dessa stigar ingen vanlig markering - utan Du följer endast Min vandringsbeskrivning med hjälp av Min lokala specialkarta. Så lätt att INGEN kan gå fel! Varje stig är ingen annan lik. Det tycker ALLA är underbart. Prova Du också det här sättet att upptäcka livet bortom allfarvägen.

 

Cyklar du, följer du min vägbeskrivning noga, även här med hjälp av Min lokala specialkarta. Cykelstigen har jag valt med omsorg och sker oftast på små lokala vägar, som även kan vara så kallade traktorstigar. Var dock uppmärksam inne i de små byar du cyklar in i, respektive de vägkorsningar som dyker upp. Stanna till och läs i genom vägbeskrivning ifall du bli osäker. Ännu har INGEN cyklat fel, eller i motsatt riktning!

Vidare har jag i aktiviteterna angivit en sevärdhet - "highlight", per dagsetapp, men du av- gör själv ifall du vill göra ett stopp/extratur dit. En sevärdhet kan vara allt ifrån en kallkälla, slott, sevärd ruin, utsiktsplats, säregen bergstopp, äng med orkideer till en mysig familjär restaurang med mera.

 

6-14 medmänniskor brukar delta i Våra arrangemang. Ej fler!

Transfer, transport till och i från ditt boende, dagsetapps början eller avslut sker av Team Rosengrens inhyrda Minibuss / Buss, eller med hjälp av en lokal taxichaufför, som Paco nedan till vänster på Mallorca.

 

Paco Mallorca
Paco, Mallorca

banner6blueglobe8