FÖLJ OSS. SE VIDEOS

boka vit spanska


Antal personer:

RESETEKNISK information:

BOKA DIN RESA ONLINE i valt resmål UTAN DEPOSITION OCH FÅ 
ÖPPET KÖP garanti 110 DAGAR inkl FAKTURA FRAM TILL 51 DAGAR INNAN AVRESA. DELTA SOM INDIVID i EN MINDRE GRUPPRESA OM 6-7, alternativt 10-12 DELTAGARE - DÅ i TVÅ MINIBUSSAR. 
FLYGBILJETTER BOKAS SEPARAT GENOM OSS / BOKAS SJÄLV. MÖTESTIDEN

VIKTIG!  FRI TRANSFER 
FRÅN 
STARTPLATS i VALT RESMÅL t ex BILBAO/PORTO/
FARO/MADRID/MALAGA/
SEVILLA/
LAS PALMAS eller VALVERDE på El HIERRO. 

ElHierro Led Kam Picknick kopia

MER INFORMATION OM
T EX PRISKATEGORIER.

TERROIR

Är ett uttryck som beskriver de naturliga förutsättningarna på växtplatsen för råvaran. Det kan översättas som “platsens känsla” som fås av dess olika egenskaper, som skapar dess karaktär. Hur geografi, geologi, och klimat integrerar med till exempel växters genetik. eller framställning av matvaror. Ordet kommer från franskans terre (land, jord).

 
20130907 142135

 Etisk tillagning av en baskisk Hummer 

La Riojas själ till fots, 'brutalt äkta' inkl magiska Bilbao 1 dygn.

Spaniens mest genuina region.


8
dagar i din egen takt i spaniens mest berömda vindistrikt!

 

MellSpan RiojasEktiner3 Kit La Rioja Rioja Vy SU Rioja Vy Slottfonster Rioja UNESCO Kultur Rioja Ko pa stig Rioja Stig Val Rioja Stolp marker

Fotvandra eller promenera på fängslande pilgrimsstigar i hjärtat av *La Rioja mellan mindre Hotell / Värdshus i det berömda vindistriktet, till exempel  det unikt vackra och mäktiga munkklostret i en vindlande naturmiljö 1.000 m.ö.h. Vandringen sker i hög, skön, varm luft på fjälltoppar och i s k ”westernraviner”, långt mer över 1400 m.ö.h. Upplev en flora- och faunaliv du hade svårt att föreställa dig, som t ex den vilda öringen i floden Nejerilla eller stigar som har fotavtryck från Dinosauriernas tid - så där en 100 miljoner år tillbaka i tiden. Förutom att Du bor mysigt, charmigt, familjärt och äter genomtänkta menyer med kanske goda drycker till - kan Du erbjudas massage på ett SPA-hotell med thermalvatten - sista dygnet. Byn är vida känd också för sina rovfåglar och sina svamprätter som inramas av täta lövsalar, rinnande vatten och höga berg.

 

Rioja Vy Angi Rioja Re bage H Byn Rioja Kalla Tob Rioja Bergsby3 Rioja Kangor Back Rioja Vy Bergskam Rioja Gam  


Priser:
  
2 personer, SEK **23.972 Kat.Deluxe/AI, Allt ingår resmålet, exklusive flygstol t/r Bilbao1 person, SEK 13.436 i Kat. Deluxe/AI, Allt ingår resmålet, exklusive *flygstol t/r Bilbao. *Flygstol som beställs genom Oss, beställs separat. Separat faktura. **Pris när två personer bokar ONLINE och reser tillsammans

 


La Rioja
är något större än ön Las Palmas, lika stort som Halland och är en själv
ständig kommun i provinsen Baskien, med ca 290.000 invånare. Den minsta i Spanien. Huvudorten är Logroño. Största näring är förutom turism, vintillverkning (vin produceras, speciellt av vindruvan Tempranilla), grönsaker och vete. Av mindre betydelse är livsmedel- och textiltillverkning. Köket erbjuder vilt-får-ox-och griskött samt fisk. Även bönrätter, mycket grönsaker, frukter och nötter. Till efterrätt serveras en del bakverk t ex carajitos och casadiellas och puddingar samt färska bär. Här tillverkas också en av Spaniens bästa hårdostar, Cabrales och Picón. Bland de olika rätterna utmärks: Spindelkrabba; Glasål; Äggröra med vild sparris och räkor; Vita La Granjabönan från Asturien. Godast i världen (?) men är dubbelt så dyrt som lammkött! Annars i Tolosa - i grannregionen Baskien odlas röda och svarta bönor. Eller varför inte en urbenad bergsforell fylld med serranoskinka .... La Rioja har flera UNESCO-prisade världskulturarv. Staden Santo Domingo de la Calzada var en betydelsefull Pilgrimsstad under medeltiden och är så även idag. Staden präglas av de pilgrimer som vallfärdar till Santiago de Compostela.

Rioja Led Orti2 Rioja 2Vandr Ekdunge Rioja Villosl Orig Rioja Led To Rioja Tz3 Grupp Rioja Tz2 Rioja Vinsaljare

Vägen till Santiago de Compostela

Enligt legenden fördes Jesus lärjunge Jacob till Galicien och till hans ära uppfördes en Katedral. Under medeltiden vallfärdade minst en halv miljon hit varje år, så även i dag. Och för den prestationen får Du ett certifikat, ifall du vandrat till fots 100 km eller ridit 200 km. Det finns bl.a den franska och argonska vägen till Santiago. Vallfartens symboler var kammusslor, stavar och vattenkalebasser.   Arkitekturen som märks här är romansk och den fördes till Spanien från Frankrike på 900-talet. Den kännetecknas av tjocka murar, få fönster, runda satta valvbågar och tunnvalvstak. Den finaste romanska kyrkan ligger i byn Frómista, längs den franska vägen. Staden León var annars en av de största anhalterna.   Vallfartsorter nära La Rioja är bl a Estella, Logrono, Nájera och Santo de la Calera. La Rioja erbjuder också mycket spår efter Dinosaurier, som gjort fantastiska avtryck i markerna, speciellt i södraöstra Rioja. Unikt Centrum / Museum för Paleontologi finns här - nära en vida känd SPA-by med hotell och bra restauranger.   På vintern tar den lite okända skidorten över i regionen. La Rioja har allt att ge den nyfikne och lekfulle turisten cirka 1.5 timmes bilfärd sydost från Bilbao. Välkommen till vänliga, lite udda vindistrikt i La Riojas bergstrakter - en 'brutalt äkta' region i Spanien.


Vandringsområde            

karta_rioja-01    

 

 

Vandringsmarkering

Rioja Ledmarkering HoI anslutning till ditt boende finner du en led markerad. Leden är markerad på träd, stenar, klippor och på runda pålar som är välmarkerade men ibland kan ledmarkeringen vara lite otydlig - varför jag vill be dig vara uppmärksam - på var de målade markeringarna är och åt vilket håll leden 'leder'. Mitt i ett bergsområde kan olika leder korsa varandra - varför du hela tiden måste läsa i beskrivningen och titta i kartan - var du befinner dig – men det är ytterst sällan någon går fel! Å andra sidan finns Team Alex Rosengrens följebil i närheten.

banner6blueglobe8