Gastronomiska äventyr "i mitt autentiska Spanien."
Från norr till söder och öster på spanska fastlandet, ut till Balearerna och sydväst ned till Kanarieöarna påminner om varandra - med dess fantastiska havsraviner, till kungaborgar och slott, vita byar, unika paradorhotell, naturscenerier med snöklädda berg, vulkanlandskap, fågelintensiva marker som hyser svartvingad styltlöpare, svart gam, berguv, kejsarörn, purpurfärgad rörhöna, kamsothöna, eleonorafalk med flera. Djupa dalar av bland annat stenek, korkek och tall, en mosaik av jordbruksmönster har skapats beroende på landets omväxlande geografi och klimat, glittrande sol- dränkta stränder, raviner lik Norges fjordar som kantas av mandel-, apelsin- och olivträd. Enastående!
Dessutom en hissnande god gastronomi som öppnar famnen - som till exempel i San Sebastian där det idag finns 4 av nio restauranger i Spanien som har belönats med 3 stjärnor i Guide Michelin 2020. På min upplevelseresa till spanska Baskien/La Rioja besöker vi minst 4 restauranger med stjärnor i Guide Michelin. Man blir helt enkelt glad!
Tillsammans med en magisk natur som erbjuder massor med fängslande stigar, bortom allfar- vägen - vilka för all framtid har genomsyrat Mitt liv, och kommer så att göra de närmaste 20 åren. Vidare flamencon, högtidliga påskprocessioner, andra fiestor och stolta spanjorer med sina barn, som dyrkas fullt ut med sin aptit på livet. Samt köket som ju bland de fem bästa i världen! För att inte tala om den spanska formgivningen, som tillsammans med turismen står för imponerande 12-18% av landets inkomster. "Mitt Spaniens" rika kulturella arv med arabiska influenser, historia, mat och det synnerligen vackra landskapet är dess största tillgång som får Mig att njuta av livets sötma - här och nu.
Varmt välkommen Du också att finna glädje och frid i detta välkomnande land!